søndag den 28. april 2013

Endelig... Jakobs hverdag i Singapore

Der har været et hav af forespørgsler (ikke helt, men det lyder bedre på den måde) omkring hvad laver Jakob egentlig i hverdagene, mens Sofie vimser til Yoga, går ture med SWA(G) osv.
Så det skal I selvfølgelig ikke snydes for, så hermed et lille indlæg - denne gang af Jakob som nu er blevet "co-writer" på bloggen YEEHAA!

Hm... nu er jeg jo ikke vant til at blogge, så nu prøver jeg lige. Lad os starte fra starten, dvs. om morgenen (man-fre) kl. 06:45; her starter dagen enten med en svømmetur i den udendørs pool eller en løbetur i en lille tropisk oase ca. 5 min væk - altid sammen med frk. Sofie. Selvom jeg ikke er så god til morgen-motion, så er det virkelig hyggeligt at gøre sammen. Kan dog bedst lide poolen, fordi i 26 grader + 88% luftfugtighed gør en virkelig svedig, når man løber :)

Herefter hænger dagens avis på lejlighedsdøren (god service), et bad (ingen service der) og så en god gang havregryn med diverse lækkerier til (endnu bedre service). De diverse afhænger lidt af Sofie, som disker op med spejlæg, friske kiwi, papaya, mango eller nogen af de andre eksotieste frugter herovre.
Folk møder generelt først på arbejde omkring kl. 0930-10 herovre, så man har heldigvis god tid om morgenen. Jeg går normalt afsted mellem 08:30-09:00, da det tager ca. 20 min. at komme på arbejdet.
Transporten mellem hjem og arbejde foregår altid via metro - deres såkaldte MRT. Det er pålideligt, hurtigt og nemt. Prisen for en enkelt tur koster ca. 3 kr, så det er lige til at overskue.

Her er folk på vej ind i metroen - heldigvis skal jeg den anden vej, og der er ikke så proppet som her :)

Arbejdet ligger i et stort indkøbscenter (Novena Square), som - ligesom så mange andre metrostationer - har en 30 etagers kontorbygning integreret i bygningen. Her sidder vi (dvs. Martin - min kollega - og jeg) på 13. etage - i et lille mødelokale med udsigt over det nordlige Singapore.

Receptionen ind til kontoret

 Her er vores arbejdsplads med udsigt over Singapore. Martin er den hvide brite og Bart er "the big boss" for Carlsberg Singapore - som lige skulle have en update på projektet.. Bart er dog blevet tilbudt en stilling i København fra midten af juni, så derfor sidder han nu med et krak-kort over KBH (tak mutti) og en artikel omkring "Doven Robert" så han kan forberede sin ankomst.

Lige for at zoome ind på den der Doven Robert historie samt Carina-sagen fra Danmark, så nåede den også den lokale avis her i Singapore. Dybt inspireret af New York Times, som bragte artiklen for en uges tid siden, så fik de den også publiceret her. Lidt sjovt især da billedet af Doven Robert var taget på Nørrebrogade - 3 min fra hvor vi bor :)



Som nogen af jer ved (og måske ikke ved :o), så har jeg bevæget mig et stykke væk fra min indkøbsrolle i København og sidder herude i Singapore som en del af Value Management teamet/projektet. Det er jo et fint ord, men bagved er det blot at se på, hvordan vi kan forbedre salget i et givent land - i dette tilfælde Singapore. Det er derfor noget helt andet, end jeg er vant til fra København, men det er sindsygt interessant at lære de grundlæggende ting om salgsudvikling og prøve at være ude i forretningen, hvor jeg endelig kan se, at vi også tjener penge (og ikke blot bruger penge, som vi gjorde i indkøb :).

Det ser lidt tomt ud, men salgsgutterne forlader kontoret efter frokost, så jeg var ikke lige hurtig nok.

Kontoret her i Singapore huser ca. 70-75 personer, hvoraf der oftest er hektisk aktivitet om morgenen, inden salgsstyrken skal ud i marken. Der er ikke nogen produktion i Singapore, så det er mere et salgskontor end et egentlig normalt Carlsberg datterselskab. Singapore er det land med dyreste ølpriser, men også et land med store marginer, så det er en sjov tid at være herude.

Her har vi 2 af cheferne, som sidder under Bart. Her er det Boon Heng, har ansvaret for salg til de traditionelle cafeer i Singapore - såkaldte Hawker Centres

 Og her har vi Marketing direktøren, Bernard Yeo, som er overordnet ansvarlig for implementeringen af vores arbejde.

Der skal jo også være plads til at spise lidt frokost. Vi har ikke madpakke med hjemmefra, og oftest tager Singaporgenserne frokost i det såkaldte Food Courts som enten ligger i storcentrene eller i tætbefolkede boligkvarter. Vi spiser dog altid i det lokale center, som I kan se her:

Der er mange forskellige ting, som man kan købe. Hver familie har deres egen lille biks, hvor de laver deres specialiteter. Et måltid koster mellem S$3,5-5,5, hvilket svarer til ca. 18-35 kr.   
Her er Martin i gang med dagens fangst fra en af boderne :) 

Når arbejdet er færdigt, er der en gang imellem lidt arrangementer, som vi kan tage med til.

Her er vi til en fest hvor vi fejrer at Harry's (Singapore's største barkæde) er blevet kunde hos Carlsberg.

 Og med god mad :)
 Og masser af mennesker :)
  Her er vi på besøg i en typisk coffeeshop, som er de steder hvor ca. 60% af Carlsbergs øl bliver drukket.
Vi giver vores bidrag til volumen .)

Her slutter mit indlæg også. Og dog... synes nu lige at I skal have et par ekstra ting at vide, som man ikke lige vidste om Singapore:
  1. Bilafgiften er højere end i DK, så en ny Toyota Corolla 1,6 koster ca. 350.000 kr.
  2. Billån skal afdrages over 5 år og udbetalingen til en bil er på 50%
  3. En pakke cigaretter koster S$12 dvs. næsten 50kr.
  4. En Carlsberg øl i et supermarked koster S$2,65 (330ml dåse) - dvs. over 10 kr. En discount øl koster S$2,05 dvs. omkring 8 kr.
  5. 30-40% af Carlsbergs salg ligger i det kinesiske nytår, som varer godt og vel 2 uger (i år var det i feb). Det er derfor meget vigtigt at det går godt.
  6. At være metrolog må være et nemt job. Næsten præcist hver dag kl. 15:15 kommer der et regnskyld på ca. 15-25 min - derefter igen høj sol
  7. Den sidste kan I se nedenstående:
At der er steder hvor man hverken må spise, sove eller elske - nogen gange forstår man ikke hvordan man så kan leve herovre :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar