fredag den 31. maj 2013

Næste stop; Danmark :-)

Der er efterhånden gået 3 måneder herovre i Singapore, og det er tid til at vende hjem til Danmark igen. Flybilletten er bestilt og mandag lander vi igen i Kastrup. Det er med blandede følelser, at vi igen vender hjem mod Danmark. På den ene side ser vi vildt meget frem til gensyn med familie og venner, og på den anden side er vi endelig begyndt at falde godt til ro og finde os en hverdag med nye venner i et andet land.
Det skulle eftersigende være efter 3-6 måneder, at man finder sig 100% til rette, og det kan vi godt tilslutte os. Singapore er en fantastisk by, og selv de sidste par dage har budt på nye oplevelser, som vi ikke vidste eksisterede. Danmark og Singapore er kulturmæssigt to kæmpe kontraster og det tager lidt tid at finde rodfæste i den asiatiske kultur der både er anderledes, spændende, fascinerende, storslået, frustrerende og helt igennem fantastisk på sin egen måde :-)

Det har været en spændende rejse, og med et noget pakket fritidsprogram har vi fået oplevet næsten det samme som flere års ferie tilsammen. Men vi kommer nu især til at savne vaskemaskinen (så dejligt at have en i lejligheden), den skønne pool på toppen, sol, varme og det at have sandaler på hver dag :-). Men nu går det snart hjemad igen, og det ser vi også frem til - ikke mindst til friskbagt rugbrød og koldskål med sommersøde danske jordbær...mmmm...

Der skal nok blive meget at tænke over, når vi igen kommer hjem. Man lærer enormt meget om sin egen kultur når man rejser, både hvor privilegerede vi er i Danmark på nogle områder. Men også hvor meget vi kan lære personligt, hvis vi engang imellem kigger lidt udover vores egen næsetip og lader os inspirere at andre menneskers måde at leve livet på. På en eller anden måde, er det som om at verden bliver mindre når man rejser ud. I bund og grund er alle mennesker ens, helt nede på det basale niveau. Og som Sofie har læst på en klog yoga-blog så skal man nogen gange rejse ud, for at finde hjem :-)

I sidste uge havde vi endnu et besøg hjemmefra. Det var en af Jakobs tidligere arbejdskollegaer Anders og hans kone Elizabeth, som Sofie læste sammen med det første år på farmaceutisk. Det var super hyggeligt.
Den ene aften var vi bl.a. forbi den super lækre buffetrestaurant, The Line på hotellet Shangri-La, som vi havde fået anbefalet af nogle af de andre danskere. Den rummede alt fra frisklavet sushi, hummer, indiske- og asiatiske specialiteter, lækker salatbar, kaffebar, isbar, og alt det vin, øl, champagne og sodavand man kunne drikke.
Den anden aften var vi på en Singapores mest hyggelige cafe-restauranter "PS Café" som helt klart er et besøg værd hvis man kommer herovre.

Jakobs tallerken på "Shangri La"
 
Lækker mad og dejligt selskab på den hyggelige "PS Café"

Denne aften besøgte vi også en helt fantastisk Roof-top bar, "1 Attitude" som ligger på toppen af Singapores højeste bygning på 63. etage. Det var en vild oplevelse. Det kostede 25 dollar at komme derop, men så fik man også en drink med i prisen, selvfølgelig skulle vi smage turens første "Singapore Sling" som blev nydt til udsigten udover Singapores natteliv.
Her er lidt billeder fra den oplevelse:

Anders og Sofie tager billeder af udsigten

Lader billedet tale for sig selv :-)
 
Der skåles i "Singapore Sling"
 
Helt fantastisk udsigt udover Marina Bay Sands Hotel og vandet med fragtskibene i baggrunden
 
 
Vi skal tjekke ud fra lejligheden i dag. Vi har derfor valgt at tilbringe den sidste nat herovre på ovenstående hotel. Det håber vi bliver en god oplevelse. Der skulle eftersigende være en skøn pool på toppen og endnu en fantastisk udsigt indover Singapore og udover vandet.
 
Men ellers vil vi sige tak fordi I ville læse med på vores oplevelser herovre. Det har som tidligere skrevet, været en kæmpe stor oplevelse og det har været hyggeligt at dele det hele med jer på bloggen. Vi glæder os til at se jer alle sammen igen når vi kommer hjem :-)
 
Pas på jer selv til vi ses igen.
 
De bedste hilsner fra
 
Sofie og Jakob
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar